Inka van Uem

Het is voor mij als fascinerend, dat de gebouwde omgeving invloed heeft op hoe wij mensen ons voelen. Het is de reden, waarom ik toen interieurarchitect wilde worden. Hier ligt voor mij de passie voor het vak. Omdat deze invloed op de emoties van de mens in de gezondheidszorg het meest van belang zijn, ben ik mij in 2017 gaan specialiseren in het ontwerpen voor ouderen, mensen met dementie en andere kwetsbare groepen. Mijn kinderen en ik waren zelf langere tijd afhankelijk van zorg, waardoor ik ook ervaring vanuit het andere perspectief heb opgedaan. Ik hoop door mijn werk een positieve bijdrage te kunnen leveren aan het herstel en welzijn van mensen, die afhankelijk zijn van zorg.

Architect en interieurarchitect

Uit Duitsland komende, heb ik in Düsseldorf de studie interieurarchitectuur afgerond, om daarna ook architectuur te studeren. Voor mij horen deze disciplines bij elkaar, maar voor Nederland is dit een vrij unieke combinatie. Ik heb daardoor een brede blik en kan ook bij ingrijpende verbouwingen en totaalconcepten adviseren.

Ervaring

Bij LKSVDD architecten in Hengelo, een middelgroot architectenbureau, heb ik in 7 jaar veel ervaring met uiteenlopende projecten opgedaan. In 2012 ben ik met Studio Inka begonnen. Ik heb talrijke projecten voor particulieren en voor bedrijven en kerkelijke instanties ontworpen, totdat ik besloot mij hoofdzakelijk op de gezondheidszorg te richten.

Geregistreerd

Ik sta ingeschreven in het architectenregister als architect (1.050315.007) en interieurarchitect (4.100315.006).

architect interieur zutphen inka

Door het alledaagse mooier te maken hoop ik het levensgeluk van mensen een stukje te vergroten.

 

Wilt u een keer met mij van gedachten wisselen over een project? Ik kom graag voor een kopje koffie bij u langs!