Inka van Uem

Het is voor mij fascinerend, dat de gebouwde omgeving invloed heeft op hoe wij mensen ons voelen. Daarom wilde ik interieurarchitect worden. Hier ligt voor mij de passie voor het vak.
In mijn specialisatie voor de zorg is de invloed vanuit de omgeving bijzonder van belang. Mijn kinderen en ik waren zelf een tijd afhankelijk van zorg, en zo heb ik dit ook persoonlijk kunnen ervaren. Ik hoop door mijn werk een positieve bijdrage te kunnen leveren aan het herstel en welzijn van kwetsbare mensen.
Voor particulieren heb ik een jarenlange ervaring met talloze projecten. Toch blijft het boeiend, want ieder project is uniek! Hier ligt voor mij de uitdaging om individuele en heel persoonlijke ontwerpoplossingen te bieden. En van de enthousiaste reacties krijg ik namelijk veel energie!
Daarnaast komen ook andere projecten op mijn pad, zoals projecten in de zorg, kantoren of in de horeca.

Architect en interieurarchitect

Uit Duitsland komende, heb ik in Düsseldorf de studie interieurarchitectuur afgerond, om daarna ook architectuur te studeren. Voor mij horen deze twee disciplines bij elkaar, maar voor Nederland is dit een vrij unieke combinatie. Ik heb daardoor een brede blik en kan ook bij ingrijpende verbouwingen en totaalconcepten adviseren.

Ervaring

Bij LKSVDD architecten in Hengelo, een middelgroot architectenbureau, heb ik in 7 jaar eerst veel ervaring opgedaan. Dat ging om uiteenlopende projecten voor zowel architectuur als ook interieurarchitectuur. In 2015 heb ik nog een jaar bij I’M architecten in Deventer gewerkt. In 2012 ben ik met Studio Inka begonnen en richt mij sindsdien met veel plezier op onder andere particuliere projecten en projecten in de zorg.


Geregistreerd

Ik sta ingeschreven in het architectenregister als architect (1.050315.007) en als interieurarchitect(4.100315.006). Om ingeschreven te kunnen blijven, moet ik ieder jaar minimaal 16 uur aan bijscholing nawijzen. Daardoor houd ik mijn kennis altijd up to date!

Door het alledaagse mooier te maken hoop ik het levensgeluk van mensen een stukje te vergroten.Inka van Uem

 

Wilt u met mij van gedachten wisselen over een project? Ik kom graag voor een kopje koffie bij u langs.