Visie op duurzaam bouwen

Noodzaak
Wereldwijd groeit het besef dat het noodzakelijk is bewuster met onze wereld en de natuurlijke grondstoffen om te gaan. Bij de bouwsector valt er veel te winnen, hij is een van de vervuilendste sectoren op aarde. De productie van bouwmaterialen is goed voor 11 procent van alle broeikasgas in de wereld.

Tijdloos design
Een duurzaam huis en interieur begint met een tijdloos karakter. Ontwerpen die lang gewaardeerd worden en aan te passen zijn aan toekomstige behoeften, zijn al letterlijk duurzaam.

Materiaal
Bij het creëren van duurzame interieurs is de materiaalkeuze cruciaal. De voorkeur hebben materialen en producten die al gebruikt zijn, biobased zijn of circulair.

 

Duurzaamheid omvat het simpele principe dat slechts hetgeen wat oneindig beschikbaar is weggenomen kan worden van de aarde.
Biobased
Biobased materialen en producten zijn gemaakt van uit de levende natuur afkomstige grondstoffen. Dit zijn grondstoffen die steeds opnieuw kunnen worden aangemaakt op een duurzame wijze.

Hout is een biobased materiaal bij uitstek. Het is bovendien uitermate gunstig om de CO2 uitstoot te verminderen, omdat het CO2 opslaat.

Gezond interieur
Wij brengen ca. 90% van onze tijd door in binnenruimtes. Door gebruik te maken van biobased materialen wordt er een gezond binnenklimaat gecreëerd. Natuurlijke materialen reguleren doorgaans het vochtgehalte en voorkomen te droge ruimtes. Daarnaast voelt een ruimte van natuurlijke materialen gewoon prettig!

Circulair
Naast het toepassen van natuurlijke materialen valt er ook te denken aan materialen en producten die circulair en daarmee herbruikbaar zijn. Of die makkelijk zijn te remonteren of te upcyclen. Of die al eerder zijn gebruikt en een tweede leven kunnen krijgen. Streven is om de levenscyclus zo lang mogelijk intact te houden en de afval die er uiteindelijk ontstaat, zo goed mogelijk te recyclen.

 

Duurzaamheid en mooi design gaan heel goed samen!
werkwijze studio inka
Gratis kennismakingsgesprek
Zullen wij samen kijken naar passende duurzame interieur-oplossingen voor uw project? Maak dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

 

Studio Inka ervaring Zutphen Architect